Ολυμπιακός 3-1 την Άντερλεχτ. Στους 16 ο ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε… Άγγλος στο ραντεβού του με τα… αστέρια του Champions League, επικρατώντας 3-1 της Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πανηγύρισε την πρόκριση στην
επόμενη φάση.
Οι Πειραιώτες μόνο… εύκολο έργο δεν είχαν, καθώς οι Πρωταθλητές Βελγίου εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους παίκτες του Μίτσελ, όμως ο Σαβιόλα, με δύο τέρματα (33’, 58’) έλυσε τον… Γόρδιο Δεσμό της άμυνας της Άντερλεχτ, η οποία με τον Κλίεσταν στο 39’ είχε προκαλέσει… χτυποκάρδια στους γηπεδούχους.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 8 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολών των Κουγιατέ (49’), Ενσακαλά και Προτό (90’). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντομίνγκεζ στις καθυστερήσεις, με το τρίτο κερδισμένο πέναλτι του Ολυμπιακού και πρώτο εύστοχο, μια και νωρίτερα, Σαβιόλα και Βάις δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Προτό.
Πλέον, ο Ολυμπιακός φιγουράρει στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, καθώς προκρίθηκε ως δεύτερος στον Γ’ όμιλο και θα περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας (16/12) για να μάθει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από τους επικεφαλής των ομίλων που πήραν την πρόκριση.
Η εξέλιξη του αγώνα
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους έδιωχνε το άγχος για τη συνέχεια. Μόλις στο 2’ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε σουτ του Κάμπελ και χέρι αμυντικού της Άντερλεχτ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 15’ στο φάουλ του Μασάντο ο Προτό έδιωξε σε κόρνερ.
Στα επόμενα λεπτά, οι Βέλγοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, όπως στο 23’ με το φάουλ του Χολέμπας, που πέρασε άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήταν στο 33’ όταν ο Σαβιόλα δεν σημάδεψε σωστά σε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Αργεντίνος πήρε την… εκδίκησή του, μια και σχεδόν από την ίδια θέση, νίκησε τον Προτό και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.
Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν… χάρηκαν για πολύ το προβάδισμά τους, μια και στο 39’ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, που προήλθε από άσχημο κόρνερ των γηπεδούχων και ασταθή επέμβαση του Σαλίνο, ο Κλίεσταν βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο και έκανε το 1-1, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μια και στο 45’ το σουτ του Κάμπελ από τα δεξιά κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων.
Πηγή: http://www.onsports.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com