Ιστορία Πανσερραϊκού (ΙΔΡΥΣΗ 31 Μα'ί'ου 1964)

Η ΙΔΡΥΣΗΉταν Κυριακή 31 Μα'ί'ου 1964 όταν ο Απόλλωνας Σερρών και ο Ηρακλής Σερρών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να να δημιουργήσουν έναν σύλλογο που έμελλε να γράψει μεγάλη ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, τον ΜΓΣ (Μουσικό Γυμναστικό Σύλλογο) Πανσερρα'ι'κό.
Οι δύο σερρα'ι'κές ομάδες, αφού πραγματοποίησαν συνελεύσεις, συμφώνησαν σε όλα και δημιούργησαν έναν νέο σύλλογο για το καλό του Σερρα'ι'κού ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και όχι μόνο.Πρώτος πρόεδρος του Πανσερρα'ι'κού ήταν ο Ευάγγελος Χατζηαθανασιάδης, με επίτιμο πρόεδρο τον Άγγελο Αγγελούση και αντιπρόεδρο τον Θόδωρο Αθανασιάδη.
Ως χρώματα του συλλόγου επιλέχτηκαν το κόκκινο και το άσπρο τα οποία συμβόλιζαν την μεγάλη δύναμη που προέκυπτε από αυτήν την ιστορική συγχώνευση.Για σήμα επιλέχθηκε ο Λέων της Αμφίπολης που έδειχνε την δύναμη και τις πολεμικές αρετές των Σερραίων.
 
ΔΕΚΑΕΤΙΑ '60

Ο Πανσερρα'ι'κός συμμετείχε για πρώτη φορά στα εθνικά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο1964-65.Τότε, έπαιξε στην Β' Εθνική Κατηγορία αφού τόσο ο Απόλλωνας, όσο και ο Ηρακλής αγωνίζονταν σε αυτήν την κατηγορία την προηγούμενη σεζον.Η δυναμική του νεοσύστατου συλλόγου ήταν τεράστια και έτσι ο Πανσερρα'ι'κός κέρδισε αμέσως την άνοδο του στην Α' Εθνική Κατηγορία,τερματίζοντας πρώτος και με διαφορά 11 βαθμών από την δεύτερη ΜΕΝΤ.
Το πιο αλησμόνητο γεγονός εκείνης της πρώτης σεζόν,όμως, δεν ήταν η άνοδος αλλά το ιστορικό φιλικό εναντίον της Λοκομοτίβ Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ).Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε τον πρώτο διεθνή αγώνα των ''λιονταριών'' και η θετική του έκβαση είχε ως αποτέλεσμα να μείνει για πάντα στην ιστορία, αφού αυτή η νίκη αναφέρεται ακόμα στον επί σειρά ετών ύμνο του συλλόγου.
Στις 27 Ιανουαρίου 1965, ο Πανσερρα'ικός του Γεωργιάδη υποδέχτηκε την Λοκομοτίβ και την κέρδισε με σκορ 1-0 (Φραγκόπουλος 4') μπροστά στα μάτια 15.000 Σερραίων φιλάθλων.Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι:Βλαχόπουλος, Κασάπης, Στοϊμένος, Χατζηπανταζής, Τσακίρης, Κιοσέογλου, Ζαπάρας (Ασβεστάς), Μπιτζίδης, Φραγκόπουλος, Καλαποδάς, Ηλιάδης.
Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (1965-66) η αγαπημένη μας ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική κατηγορία, κερδίζοντας την παραμονή της (14η θέση).Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας και τους δύο ''δικεφάλους'' (2-0 την ΑΕΚ, 2-1 τον ΠΑΟΚ).
Βέβαια, στην ιστορία έχει μείνει και ο εκτός έδρας αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό (προτελευταία αγωνιστική) στις 5 Ιουνίου 1966.Οι Πειραιώτες ήθελαν μόνο νίκη κόντρα στον σκληροτράχηλοΠανσερρα'ι'κό για να κερδίσουν το πρωτάθλημα.Και αφού έφτασαν στην κόλαση (1-1 μέχρι το 92'), κέρδισαν τελικά με 2-1 και εν τέλει πανηγύρισαν τον τίτλο.Το γκολ για την ομάδα μας είχε πετύχει οΓιώργος Μπιτζίδης στο 19'.Εκείνη η εμφάνιση των ''λιονταριών'' απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τον τύπο της εποχής.
Αυτή είναι και η πρώτη από τις έξι στη σειρά σεζόν στις οποίες ο Πανσερρα'ι'κός θα ''βρυχάται'' στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει μία από τις μεγάλες δυνάμεις του επαρχιακού ποδοσφαίρου στο μέλλον.Την επόμενη περίοδο (1966-67) τα ''λιοντάρια'' θα κερδίσουν τονΠαναθηνα'ι'κό με 2-0 στις Σέρρες, προειδοποιώντας τον για το τι θα ακολουθούσε ένα χρόνο αργότερα.
Στις 26 Μα'ί'ου 1968, οι Σερραίοι αντιμετωπίζουν το ''τριφύλλι'' στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και καταφέρνουν να επικρατήσουν με 0-1, πετυχαίνοντας ακόμα μία νίκη τεράστιας σημασίας απέναντι στην ομάδα του Μίμη Δομάζου.Παρόλα αυτά, η ομάδα δεν καταφέρνει παρά μόνο να τερματίσει στην 14η θέση της βαθμολογίας την σεζόν 1967-68.
Την σεζόν 1968-69 ο Πανσερρα'ι'κός τερματίζει 10ος νικώντας τον Άρη (2-0) και την ΑΕΚ (1-0) στις Σέρρες,αλλά θα μείνει αξέχαστη η συντριβή με 7-0 από τον ''πληγωμένο'' Παναθηνα'ι'κό, ο οποίος με αυτήν την νίκη πήρε πίσω το αίμα του για την εντός έδρας ήττα του περασμένου Μα'ί'ου.
Η επόμενη περίοδος (1969-70) είναι ακόμα καλύτερη για την ομάδα μας η οποία ''σκαρφάλωσε'' στην 8η θέση της βαθμολογίας.Ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα στις Σέρρες (3-0),αλλά αυτό που βοήθησε την ομάδα μας ήταν η σταθερότητα με τους μικρότερους αντιπάλους και η δύναμη της έδρας.
Μέσα σ'αυτά τα χρόνια στην ομάδα ενσωματώθηκαν και άλλοι ταλαντούχοι παίκτες όπως ο Κελεσίδης,ο Σταβλάς και ο Τσακίρης.Παράλληλα, ο Μπιτζίδης ήταν μονίμως το πρώτο ''κανόνι'' στην επίθεση τουΠανσερρα'ι'κού, και πετυχαίνοντας 47 γκολ σε έξι σεζόν παραμένει μέχρι σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας σε αγώνες της Α' Εθνικής.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ '70
Η δεκαετία του '70 δεν ξεκινάει καλά για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι υποβιβάζονται στην Β' Εθνική,αφού τερματίζουν στην 15η θέση το 1971.Η επάνοδος,όμως, θα είναι άμεση μιας και στην Β' Εθνική της περιόδου 1971-72 ο Πανσερρα'ι'κός κατακτά την κορυφή του Γ' ομίλου, σε μία σκληρή μάχη με τηΛάρισα (97 βαθμούς εμείς, 96 οι Θεσσαλοί).
Μάλιστα, στην ιστορία θα μείνει ο αγώνας με την ΑΕΛ στις Σέρρες, στις 25/06/1972, σε ένα ματς στο οποίο κρίνονταν η άνοδος στην Α' Εθνική.Από τη μία, η ισοπαλία (1-1) έδωσε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και από την άλλη οι 14.200 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών σημείωσαν ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία του συλλόγου και πανηγύρισαν την επιστροφή στα ''σαλόνια''.Και αυτή η επάνοδος θα είναι η κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου, αφού καταγράφεται το ρεκόρ συνεχόμενων παρουσιών (7) στην Α' Εθνική (1972-79).
Ο Πανσερρα'ι'κός τερματίζει 14ος την περίοδο 1972-73, ενώ και τα επόμενα χρόνια τον βρίσκουν στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.Το θετικό,όμως, είναι πως η ομάδα δεν υποβιβάζεται μέχρι το 1979.Συνήθως κατάφερνε να κερδίσει την παραμονή της στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ την περίοδο 1973-74 χρειάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-0) και το ΑΠΟΕΛ (1-5) για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Εξάλλου, μέσα σε αυτήν την δεκαετία ο Πανσερρα'ι'κός παραμένει ο κακός δαίμονας των μεγάλων ομάδων του κέντρου, ειδικά όταν αγωνίζεται εντός έδρας και έχει τους φίλους του στο πλευρό του.Πρώτο  και καλύτερο ''θύμα'' των ''λιονταριών'' ο Ολυμπιακός τον οποίο κερδίσαμε δύο φορές (1971:1-0 και 1977:1-0), ενώ τρεις φορές αποσπάσαμε τον βαθμό της ισοπαλίας (σε σύνολο οκτώ αγώνων εντός έδρας).
Ο Παναθηνα'ι'κός λύγισε στις Σέρρες το 1974 (2-1) και το 1976 (1-0), ενώ πολύ σπουδαία ήταν και η εκτός έδρας ισοπαλία με το τριφύλλι το 1975 (1-1).Η ΑΕΚ ηττήθηκε κι αυτή στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών το 1973 (2-0) και δεν μπόρεσε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης για τρία συνεχόμενα χρόνια (1975-77).
Ο κόσμος του Πανσερρα'ι'κού, συνεπαρμένος από την μόνιμη παρουσία στην πρώτη κατηγορία, γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδο στους εντός έδρας αγώνες, ενώ η ομάδα ενισχύεται με νέα ταλέντα που υπόσχονται ένα λαμπρό μέλλον.Η αναφορά των ονομάτων αρκεί: Μάκης Κατσαβάκης, Παύλος Δημητρίου, Κώστας Ταράσης, Δημήτρης Α'ι'βαζίδης, Σάκης Αναστασιάδης, Τάκης Βάβαλης, Γιώργος Πανταζής.
Συγκεκριμένα, μέσα σε αυτή τη δεκαετία ''ξεπετάχτηκαν'' δύο παίκτες που έγραψαν την δική τους ιστορία.Ο Γιώργος Πανταζής είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας έχοντας πετύχει μάλιστα 41 γκολ στην Α' Εθνική μεταξύ 1976 και 1984.Επίσης, ο Δημήτρης Α'ι'βαζίδης αποτέλεσε την ''σημαία'' του Πανσερρα'ι'κού για 17 ολόκληρα χρόνια παίζοντας σε 249 αγώνες Α' Εθνικής και πολλούς ακόμα στην δεύτερη και την τρίτη κατηγορία.
ΔΕΚΑΕΤΙΑ '80
 
Το θετικό για την δεκαετία του '80 είναι πως υπάρχουν πολλά ταλέντα και η επιστροφή στην πρώτη κατηγορία θα είναι και πάλι άμεση.Πρωτιά στην Β' Εθνική το 1980 με μεγάλη διαφορά από την δεύτερηΝίκη Βόλου (52 βαθμοί έναντι 40) και 8η θέση στην πρώτη κατηγορία αμέσως μετά (1980-81).
Ένα από τα πλέον αλησμόνητα παιχνίδια στην ιστορία του έδωσε εκείνη την σεζόν οΠανσερρα'ι'κός.Συγκεκριμένα, στις 11 Νοεμβρίου 1980 τα ''λιοντάρια'' του μεγάλου Χρήστου Αρχοντίδη αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Πανιώνιο και παρότι έχαναν με 3-1 μέχρι το 53', κατάφεραν να πάρουν ιστορική νίκη με 3-4 (35' Πανταζής, 54', 75' Παπαδημητρίου, 73' Γεωργιάδης)!!! 
Την περίοδο 1981-82 οι δύο δικέφαλοι θα ξαναλυγίσουν στις Σέρρες, ενώ την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ θα γνωρίσει δεύτερη στη σειρά ήττα από τα ''λιοντάρια''.Ο Πανσερρα'ι'κός δεν καταλαμβάνει υψηλές θέσεις, όμως, καταφέρνει να λογίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της επαρχίας.
Το 1984 ο Πανσερρα'ι'κός τερματίζει τελευταίος και υποβιβάζεται, όμως κατά τη διάρκεια της σεζόν καταφέρνει να επικρατήσει του Ολυμπιακού (1-0) και να έρθει ισόπαλος με τον Παναθηνα'ι'κό σε ένα θεαματικό παιχνίδι (2-2).
Τα επόμενα χρόνια βρίσκουν τον Πανσερρα'ι'κό να αλλάζει τις κατηγορίες με ρυθμούς... ασανσέρ!Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε έξι αγωνιστικές περιόδους η ομάδα μας υποβιβάστηκε τρεις φορές στην δεύτερη κατηγορία (1984, 1986 και 1988) και πανηγύρισε ισάριθμες φορές την άνοδο (1985, 1987 και 1989)!Βέβαια, μέσα σε αυτά τα χρόνια καταφέρνει αρκετές επιτυχίες τόσο στην Α', όσο και στην Β' Εθνική
Μεταξύ άλλων, αξέχαστη θα μείνει στους παλιότερους φιλάθλους της ομάδας η αγωνιστική περίοδος1985-86 κατά την οποία ο Πανσερρα'ι'κός με προπονητή τον Βλάντιμιρ Ταμπόρσκι μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα κατάφερε να διασύρει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αμφότερους με 4-1!!!
Μάλιστα, οι εφημερίδες της εποχής έκαναν λόγο για ''τύχη'' των δύο αυτών ομάδων διότι ''απέφυγαν βαρύτερες συντριβές''!!!Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον διασυρμό στις 13 Οκτωβρίου 1985 με τα τέρματα των ''λιονταριών'' να πετυχαίνουν οι Γιάρουζεχ (2), Αναστασιάδης και Δημητρίου, ενώ κόντρα στον ΟΣΦΠ (3 Νοεμβρίου) σκόραραν οι Αναστασιάδης (2), Δημητρίου και Σοφιανόπουλος!
Εξάλλου, την ίδια αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας θα πετύχει ακόμα μία μεγάλη ανατροπή, αυτή τη φορά εναντίον της Λάρισας.Ήταν 30 Μαρτίου 1986 όταν ο Πανσερρα'ι'κός φιλοξενούνταν στο Αλκαζάρ από τους Λαρισαίους και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-3 με τα τέρματα που πέτυχαν οι Φιλιππίδης (2) και Σαββίδης.
Στα επόμενα χρόνια τα ''λιοντάρια'' θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία και να τραβούν την προσοχή του ελληνικού ποδοσφαιρικού κοινού με τα κατορθώματά τους!Μέσα σε μια πενταετία (1987-1992) η ομάδα μας κέρδισε ακόμα τρεις φορές τον Παναθηνα'ι'κό!Τις δύο φορές στις Σέρρες (1987-88:1-0, 1989-90:2-0) και την τρίτη εκτός έδρας (1991-92:0-1).
Άξια αναφοράς είναι η προσφορά του Γιώργου Τσιφούτη στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας (1987-90:15 γκολ σε 59 ματς) καθώς και αυτή των Παπαδημητρίου, Πάντσιου.Ο Τσιφούτης,μάλιστα, αφού αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Εθνική Ελλάδας και Παναθηνα'ι'κό επέστρεψε στις Σέρρες το 1999 (70 αγώνες και 13 τέρματα μέχρι το 2002).

ΔΕΚΑΕΤΙΑ '90

Η δεκαετία του '90 είναι η ''μαύρη'' δεκαετία στην μέχρι τώρα ιστορία του Πανσερρα'ι'κού.Το 1992 τα ''λιοντάρια'' τερματίζουν στην 17η θέση της Α' Εθνικής και υποβιβάζονται μετά από τρεις συνεχόμενες παρουσίες στην πρώτη κατηγορία.
Δυστυχώς, αυτή η απογοήτευση δεν θα είναι η μεγαλύτερη για τους οπαδούς της ομάδας, καθώς την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Πανσερρα'ι'κός γνωρίζει νέο υποβιβασμό (1992-93, 16η θέση στην Β' Εθνική) κάτι που σήμαινε πως η αγαπημένη μας ομάδα θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ' Εθνική και ενώ μέχρι τότε δεν είχε απουσιάσει κανένα ημερολογιακό έτος από την κορυφαία κατηγορία.
Πράγματι, η ομάδα έπαιξε στην Γ' Εθνική της περιόδου 1993-94, κερδίζοντας το πρωτάθλημα του βορείου ομίλου και επιστρέφοντας άμεσα στην Β' Εθνική.Την σεζόν 1994-95 οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιούν μία ακόμα τραγική χρονιά στην δεύτερη κατηγορία και γνωρίζουν εκ νέου την πίκρα του υποβιβασμού, καταλαμβάνοντας και πάλι την 16η θέση.
Η περίοδος 1995-96 ήταν η δεύτερη και τελευταία σεζόν στην οποία ο Πανσερρα'ι'κός συμμετείχε στην Γ' Εθνική.Η ομάδα κέρδισε και πάλι την άνοδο ισοβαθμώντας στην κορυφή με την Νίκη Βόλου (από 67 βαθμούς, τυπικά πρωταθλητές οι Βολιώτες) και έχοντας διαφορά 7 βαθμών από τον Απόλλων Λάρισας.
 
Την επόμενη χρονιά (1996-97, 14η θέση στην Β' Εθνική) τα ''λιοντάρια'' δεν ικανοποιούν και πάλι με την απόδοσή τους, αλλά, καταφέρνουν να παραμείνουν στην κατηγορία.Ακολουθούν καλύτερες πορείες και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας ο Πανσερρα'ι'κός καταλαμβάνει υψηλές θέσεις χωρίς,όμως, να φτάνει στην επιστροφή στην Α' Εθνική.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας πέρασε από την ομάδα μας ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία.Ο Βραζιλιάνος Αντεμάρ Ροντρίγκεζ φόρεσε για 2,5 χρόνια την φανέλα του Πανσερρα'ι'κού (την περίοδο 1997-98 και από τα μέσα της περιόδου 1999-00 μέχρι το 2001) και κατάφερε να πετύχει 42 γκολ στην Β' Εθνική.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ '00
Στην πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας η ομάδα μας (όντας ''μόνιμος κάτοικος'' Β' Εθνικής) έκανε τρεις απόπειρες να επιστρέψει μετά από μεγάλη απουσία στα ''σαλόνια'', με την τρίτη να είναι η... φαρμακερή!Την σεζόν 1999-2000 ο Πανσερρα'ι'κός τερμάτισε 4ος και έδωσε αγώνες μπαράζ με το Αιγάλεω και τον ΠΑΣ Γιάννινα για την άνοδό του στην Α' Εθνική, χωρίς να τα καταφέρει.
Ακολουθούν τρεις ακόμα μέτριες πορείες, μέχρι που το 2005 η ομάδα αγγίζει το όνειρο μετά από πολλά χρόνια.Συγκεκριμένα, στις 25 Μα'ί'ου 2005 η πόλη είχε φορέσει τα γιορτινά της και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την επιστροφή του Πανσερρα'ι'κού στην Α' Εθνική,αλλά ο Ακράτητος είχε διαφορετική άποψη.Η ομάδα των Λιοσίων επικράτησε με 0-1 στις Σέρρες απογοητεύοντας τους χιλιάδες οπαδούς των ''λιονταριών'' που βρίσκονταν στριμωγμένοι στις κερκίδες του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών (είχαν κοπεί7.457 εισητήρια με το νότιο πέταλο να είναι κλειστό)!
Το σοκ ήταν μεγάλο και τα επόμενα χρόνια ο Πανσερρα'ι'κός κινδυνεύει μέχρι και με νέο υποβιβασμό στην Γ' Εθνική.Τελικά, η πολυπόθητη άνοδος ήρθε τέσσερα χρόνια μετά το... κάζο του Ακράτητου και με προπονητή τον Γιάννη Παπακώστα.Η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην Β' Εθνική 2008-09 και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια απουσίας.Η επάνοδος στα σαλόνια της Α' Εθνικής γιορτάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγώνα-φιέστα με τον Αγροτικό Αστέρα στο κατάμεστο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών(02/06/08, 2-1).
Το πέρασμα των ''λιονταριών'' από την Superleague ήταν σύντομο καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε αμέσως στην δεύτερη κατηγορία (2008-09, 15η θέση).Παρ'όλα αυτά, η απουσία από τα ''σαλόνια'' κράτησε μόνο ένα χρόνο καθώς ο Πανσερρα'ι'κός κέρδισε εκ νέου την άνοδο του στην Α' Εθνική μέσω των play-off της σεζόν 2009-10 (απέναντι σε ΟΦΗ,Εθνικό και Πιερικό).
Πάντως, την διετία 2008-10 η ομάδα μας κατάφερε τις σημαντικότερές της επιτυχίες στον θεσμό τουΚυπέλλου Ελλάδας, πετυχαίνοντας ιστορικά αποτελέσματα.Αρχικά, την περίοδο 2008-09, οΠανσερρα'ι'κός απέκλεισε στα προημιτελικά τον Παναθηνα'ι'κό, νικώντας τον 2-3 [Μπα'ι'καρά, Τσεχ(2)] εκτός έδρας (0-0 το ματς στις Σέρρες)!!!Δυστυχώς, αποκλείστηκε ένα βήμα πριν τον τελικό από την ΑΕΚ (ήττα 3-1 εκτός, 0-0 εντός).
Την επόμενη σεζόν και όντας ομάδα Β' Εθνικής τα ''λιοντάρια'' απέκλεισαν και τον έτερο αιώνιο, τον Ολυμπιακό, με ακόμα μία τριάρα (3-1) για την φάση των ''32'' του θεσμού!Τα γκολ είχαν πετύχει οιΛεοζίνιο, Αθανασιάδης και Ριμόλντι.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ '10

Η σεζόν 2010-11 βρήκε τον Πανσερρα'ι'κό να επιστρέφει στην Α' Εθνική για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.Από την αρχή της σεζόν η ομάδα μας ήταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και παρά τα καλά αποτελέσματα που κατάφερε να πάρει στα μέσα της περιόδου, τελικά υποβιβάστηκε καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.Στα αξιοσημείωτα της σεζόν, τα διοικητικά προβλήματα και η κόντρα του Πέτρου Θεοδωρίδη με τους οπαδούς, καθώς και το γεγονός ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να σκοράρει εναντίον Ολυμπιακού, Παναθηνα'ι'κού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ

Σεζόν    Κατηγορία    Θέση

1964-65          Β'          1η
1965-66          Α'          14η
1966-67          Α'          15η
1967-68          Α'          14η
1968-69          Α'          10η
1969-70          Α'          8η
1970-71          Α'          15η
1971-72          Β'          1η
1972-73          Α'          14η
1973-74          Α'          15η
1974-75          Α'          12η
1975-76          Α'          16η
1976-77          Α'          14η
1977-78          Α'          14η
1978-79          Α'          18η
1979-80          Β'          1η
1980-81          Α'          8η
1981-82          Α'          16η
1982-83          Α'          13η
1983-84          Α'          16η
1984-85          Β'          2η
1985-86          Α'          16η
1986-87          Β'          2η
1987-88          Α'          15η
1988-89          Β'          2η
1989-90          Α'          12η
1990-91          Α'          14η
1991-92          Α'          17η
1992-93          Β'          16η
1993-94          Γ'          1η
1994-95          Β'          16η
1995-96          Γ'          2η
1996-97          Β'          14η
1997-98          Β'          4η
1998-99          Β'          7η
1999-00          Β'          4η
2000-01          Β'          4η
2001-02          Β'          11η
2002-03          Β'          10η
2003-04          Β'          11η
2004-05          Β'          6η
2005-06          Β'          13η
2006-07          Β'          15η
2007-08          Β'          1η
2008-09          Α'          15η
2009-10          Β'           3η
2010-11          Α'          16η
2011-12          Β'           7η
2012-13          Β΄           8η

ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΡΕΚΟΡ

Καλύτερη θέση στην Α' Εθνική: 8η (1970 και 1981)
Πρωταθλήματα στην Β' Εθνική: 4   (1965, 1972, 1980 και 2008)
Πρωταθλήματα στην Γ' Εθνική: 1   (1994)

Συνολικές συμμετοχές στην Α' Εθνική: 24
Συνολικές συμμετοχές στην Β' Εθνική: 21
Συνολικές συμμετοχές στην Γ' Εθνική:  2

Μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη: Πανσερρα'ι'κός-Καστοριά 7-1 (25/01/1998, Β' Εθνική)
Μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη: Λεβαδειακός-Πανσερραικός 4-9 (29/03/1998, Β' Εθνική) και Παναργειακός-Πανσερρα'ι'κός 2-7 (04/01/1998, Β' Εθνική)

Μεγαλύτερη ήττα: Παναθηνα'ι'κός-Πανσερρα'ι'κός 7-0 (05/01/1969, Α' Εθνική) και Ολυμπιακός-Πανσερρα'ι'κός 7-0 (29/12/1991, Α' Εθνική)

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών: 14.200 (Πανσερρα'ι'κός-Λάρισα 1-1, 25/06/1972, Β' Εθνική)
*Πέρα από την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ Πανσερρα'ι'κός διαθέτει ομάδα νέων (Κ20) και παίδων (Κ17), καθώς και ακαδημίες στις οποίες αγωνίζονται περισσότεροι από 300 νεαροί ποδοσφαιριστές.
Πηγή: http://www.panserraikos-net.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com