ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 - ΚΥΠΕΛΟ

Την παρουσία του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα στην κατάμεστη Τούμπα. Βάντερσον (αυτογκολ), Αθανασιάδης και Μπακαγιόκο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η εικόνα του αγώνα
Ένα κραυγαλέο λάθος των παικτών του ΠΑΣ και ένας “διαστημικός” συνδυασμός των επιθετικών του ΠΑΟΚ ήταν αρκετός για τον Δικέφαλο του Βορά να βάλει τις βάσεις της πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου είδαν τον Σικαλιά να τους προσφέρει δώρο το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό ενώ ευτύχισαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να σημειώσουν το 2-0 χάρη στην εκπληκτική συνεργασία των Κοντρέρας, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη αλλά και το ιδανικό τελείωμα του Αθανασιάδη.
Στο μεσοδιάστημα όμως ο ΠΑΣ εκμεταλλευόμενος και την αναγκαστική αλλαγή του Μπουσαιντί -που τραυματίστηκε -με τον Σαβίνι, έκανε αισθητή την παρουσία του έχοντας ακόμη και δοκάρι με τον Μπακαγιόκο στο 34ο λεπτό κι ενώ το σκόρ ήταν 1-0.
Ο ΠΑΣ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο και με μπροστάρη τον Μπακαγιόκο που βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ. Ο πρώην παίκτης του Δικεφάλου μείωσε στο 53΄εκμεταλλευόμενος τα απανωτά λάθη των αμυντικών του ΠΑΟΚ ενώ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 60' όταν ο Χαλκιάς του είπε όχι σχεδόν εξ επαφής. Σ' αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις τους Γιαννιώτες που είχαν ανέβει ψηλά για την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να κάνει τη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Σικαλιά.

Το κλειδί του αγώνα
Το αυτογκόλ του Βάντερσον μόλις στο 3ο λεπτό άλλαξε όλες τις ισορροπίες στο παιχνίδι και κυρίως αποδιοργάνωσε τον ΠΑΣ.
MVP
Ο Κώστας Χαλκιάς έκανε σωτήριες αποκρούσεις στο 2ο ημίχρονο όμως ο Μπακαγιόκο ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
Αδύναμος κρίκος
Το γκολ που δέχθηκε ο Σικαλιάς με το ξεκίνημα της αναμέτρησης κόστισε μια καλύτερη τύχη στον ΠΑΣ.
Το live της αναμέτρησης
3o λεπτό Γκολ 1-0: Βάντερσον (αυτογκολ). Χωρίς να προλάβει να κάνει την πρώτη του επίθεση, ο ΠΑΟΚ προηγείται του ΠΑΣ. Ο Βάντερσον προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στο Σικαλιά έξω από την μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
18ο λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαβίνι πέρασε στη θέση του Μπουσαϊντί που τραυματίστηκε.
34ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Μπακαγιόκο έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

42ο λεπτό Γκόλ 2-0 Αθανασιάδης: Κοντρέρας και Βιερίνια συνδιάστηκαν άψογα, ο τελευταίος βρήκε τον Σαλπιγγίδη κι αυτός με συρτή σέντρα από δεξιά σημάδεψε το πόδι του Αθανασιάδη που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά για δεύτερη φορά.
53ο λεπτό Γκολ 2-1 Μπακαγιόκο: Απανωτά λάθη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Μπακαγιόκο τα εκμεταλλεύεται και μόνος απέναντι στον Χαλκιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
60ο λεπτό : Γύρισμα του Μπακαγιόκο από το ύψος της μικρής περιοχής ο Χαλκιάς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
62ο λεπτό: Λάθος υπόδειξη οφσάιντ του 2ου βοηθού στον Ελ Ζαρ που καλυπτόταν από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΣ.
83ο λεπτό: Εντυπωσιακό "σλάλομ" του Μπακαγιόκο από δεξιά που πέρασε  δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, μπήκε στην μεγάλη περιοχή αλλά την επικίνδυνη παράλληλη σέντρα σταμάτησε ο Χαλκιάς.
90ο λεπτό: Σουτ του Αθανασιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18' Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Κριστιάνο (46' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Φιλομένο), Αθανασιάδης
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (58΄Τζαννης), Κειτά, Ντε Βιντσέντι (70΄Βαγγέλης), Κυριάκος (70΄Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο
Κίτρινες κάρτες: Ντε Βιτσέντι (48'), Σκούφαλης (85΄) , Βιερίνια (88'), Τσιρίλο (90΄)

ΠΗΓΗ: Contra.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com